Tuulepargi rajajad püstitasid Ristna Paradiisiranda surmamasti

hiiumaa3s.jpghiiumaa2s.jpghiiumaa1s.jpgUUDIS 16.märts 2008 – Tuulepargi rajajad püstitasid Ristna Paradiisiranda surmamastiTugevatest tuultest oskavad rõõmu tunda surfarid ja kasu lõigata taastuvenergeetikud. Ühtede jaoks on tegu põneva spordi ja elustiiliga, teiste jaoks tulusa äriga.Hiiumaa ümbrus ja Ristna on üks Eesti tuulisemaid piirkondi ning see on siia kokku toonud mõlemad huvigrupid. Tuule pärast pole tülitsemiseks põhjust, küll aga on huvid ristunud rannaalal.

Avamere tuuleparke arendav Oü Nelja Energia püstitas möödunud nädalal vaatamata surfarite hoiatustele ohtliku tuulemõõtja masti keset populaarset surfiranda Ristnas. Lisaks visuaalsele reostusele ohustab võigas mast lohetajate elusid ja varustust kuna mast ja selle vaierid lõikavad ära lohetajatele hädavajaliku turvatsooni ning igasugune loheliinide takerdumine vaieritesse toob kaasa ettearvamatult tõsiseid tagajärgi nii surfarite elule ja tervisele kui kallile varsutusele.

Soome surfarite poolt Põhjamaade Havaii’ks ristitud koht on unikaalne tugevate ja stabiilsete tuulte, suurte lainete ja pika hooaja poolest. Nende haruldaste tingimuste järele sõidetakse Ristnasse kohale mitte ainult Eesti kaugematest nurkadest, harrastajaid ja huvilisi saabub ka lähiriikidest ja kogu Euroopast juba kümme aastat ning üha kasvavas tempos. Sellega aga ei ole meie avamere tuuleparkide rajajad taibanud või tahtnud arvestada.

Avalikus pöördumises (mida saab lugeda SIIT) OÜ Nelja Energia poole tahavad lohesurfarid saada selgust, miks püstitati vaatamata surfarite hoiatustele üüratu ja ohtlik tuulemõõte mast just Ristna Põhjaneemele, lohesurfarite jaoks kõige ebasobivamasse ja ohtlikumasse kohta, samuti millised on võimalused selle masti operatiivseks teisaldamiseks ning kes hakkab vastutust kandma masti asukohast tulenevate õnnetusjuhtumite ja kaotatud inimelude eest seni kuni masti ei ole teisaldatud?Lohesurfarid nõuavad OÜ Nelja Energialt ohtliku tuulemõõtja masti teisaldamist enne surfihooaja algust.Eesti Lohesurfi Liidu Pressiteenistus

Tel. 52 88 180 või 56 988 435

7 thoughts on “Tuulepargi rajajad püstitasid Ristna Paradiisiranda surmamasti