jõusaal+sõudeergomeeter

Ma üritan ikka tööjuures jõusaalis käia 2 korda nädalas, tavaliselt esmasp ja kolmap. vahel käin ka reedeti kui jaksu on. Hmm üheks atraktiivsemaks vahendiks on jõusaalis sõudeergomeeter. Mehed võtavad mõõtu 3 distantsil: 500, 2000 ja 5000 m. Minu ajad on siiani ületamatud: 500 m- aeg 1.28, 2000 m-aeg 6.42.9 eelmist aega parandasin seekord 1 kümnendikuga:) 5000 m- aeg 16.48 kui õigesti mäletan. Seda aega annab veel kõvasti paranadada.

10 thoughts on “jõusaal+sõudeergomeeter

 1. Kui sa oma treeningud nädalas kahekordistaks, siis selliste aegadega võid juba eesti sõudekoondise uksele koputada. Sõudjad võtavad mõõtu distantsidel 500, 2000 ja 6000m. Ajad on sul suht paljulubavad ja vastupidavus hea. Oled mõelnud veepeal sõudmist proovida, katsevõistlused tulemas ja äkki on soovi OM-il võistelda nt. neljapaadil???! :)

 2. Su nõu on hea, kuid mõtlema veel pean:) Ei hakka ma kuskile minema, teen seda enda jaoks ikka. Kuna head ajad on ette tõmmatud, siis vahel hea neid proovida ületada.

 3. Tegelikult see oli väike nali ka :p, sellist aega sõidavad hetkel A vanuseklassi poisid. Aga hea on lugeda, et Eesti surfi profid on endajaoks leidnud hea väljundi, kuidas suveks vormi hoida. Siit tuli mõte, et kuna talvehooaeg on nagu on, võiks lihtsalt mingid lahedad võistlused välja mõelda, “lohesurfarite talvepäevad” kus pannakse võimed proovile erinevatel spordialadel nt. ergomeetrisõudmine, jõuharjutused, ujumine, korvpall vms… poleks paha mõte- põhjust pidu teha ja vaikselt rummi libistada.

 4. to Raimo: mõte väga hea:) Seda annab mõelda ja kui huvilisi leidub, küll ka organiseeritud saaks taolise ürituse. Oluline, et tegevus toimub ja lahe surfirahvas koos oleks:)

 5. Sõudjate aegadeni siin maad veel kõvasti Endreksoni aeg näiteks 2000m 5.56.3 ja siin neid alla selle aja sõitjaid veel.Kuid see aeg mis sul väga tugev jah, pole midagi öelda.

 6. Lisaks veel , et mu enda aeg 17.12,3 ja olen trenni uuesti teinud 5 kuud ja loodan varsti su ajaga pusima hakata.See 5000m.

 7. to Andres: ma usun samuti, et sõudjatele ma vastu ei saa:) See aasta olen ka proovinud enda aegu ületada, kuid suhteliselt lootuste, kuna trenni pole teinud üldse ja poolel distantsil hing juba kinni. Eelmine aasta tegin sõudeergomeetriga ainult sooja enne trenni ja puht juhuslikult pandi mind proovile, et ajapeale tõmbaksin:) Ma üritan ka ennast käsile võtta ja ikka treenida. Sulle Andres edu treeningutel ja Häid Jõule!!!!!

 8. Harku sõudebaasis tehakse sellist asja nagu sõudeergomeetritel spinn, väga hea surfari treening. Ise annan samuseid treeningui Tartus Arenas. Treening kestab ca. 45 min +venitus. Täpselt pole uurinud millise iseloomuga Tallinnas treeninguid tehakse, Tartus teen 2 jõu ja lihasvastupidavusele suunatud treeningut nädalas (sisaldab erinevaid harjutusi biitsepsile, õlavöötmele, seljale, kõhule, külgmised kere lihased ja muidugi treeningu kolmas veerand suunatud jalgadele. Veel 1 treening highspin- anaeroobne töö ja 1 treening lowspin- aeroobne(rasvapõletus). Kliendid on väga rahul spinniga ja mis kõige üllatavam kõik saavad päris kiirelt vormi, vastupidavus läheb silmnähtavalt paremaks. Spinni eelis on see, et töötatakse koos treeneriga, kus tõmmatakse samas rütmis terve rühmaga(tempo on kõigil sama, aga tõmbetugevust reguleerid ise). Treening ei ole üksluine ja igav vastupidiselt üksinda treenides.
  Ja suur sisesõudevõistlus on tulekul http://www.alfarace.ee pange teamrrd võistkond kokku ja sõitma :p

 9. asssaaaa väga cool, ma vist olen kuulnud sellistest treeningutest. Olen sinuga täiesti nõus, et selline treening viib kiiresti vormi ja vastupidavust arendab kiiresti.
  Hmmmm üleskutse siis tiimi liikmetele, kes oleks huvitatud võistlusel osalemisest???