Matsi wave

Säga juba aasta alguses rääkis oma salakast. Kunagi purjelaua päevadel olla ta kamminud kogu Pärnu lahe ääre läbi ja leidnud lõpuks mega wavamise koha. Spot asub Tõstamaa kandis, 60 km Pärnust, Matsi ranna lähedal. Lääne tuul, mis too kolmapäev nagu pööarne puhus, sobis sinna kui rusikas silmaauku. Kuigi mõned kivirahnud paistsid vees, tundus üldplaanis kivide kohapealt suhteliselt ohutu. Tuul igatahes oli nii maru, et Raimo oma 10 rutsise RYL’iga peale ei julgenud minna ja majaka otsas olev tuulegeneraato vilises nii peenikese vilega, et koerad oleks seda kuuldes arvatavasti vähekene ära keeranud:)

Lained olid mõnusad suured ja pikkade siledate vahedega. Kaldalt vaadates kadus Säga kahe laine vahele ära, ehk suuremad lained u. 1,5 m vähemalt. Ehk numbrites nii suur ei tundugi, aga ausalt polnud varem nii suuri näinud. Ristnasse pole muidugi veel juhtunud.

3 tundi puhast sõitu ja keti tõmbas lõpuks ikka täiesti maha. Raimo lasi ka pool tunnikest ja see jäigi viimaseks korraks, kui mu 7 ruuduse T9′ga sõita sai… Igatahes, sinna peab kindlasti kunagi veel tagasi minema!

Raimo helmetkämmiga tehtud videost mõned pildid:

bscap0013.jpg bscap0014.jpg bscap0016.jpg bscap0020.jpg bscap0005.jpg bscap0017.jpg

6 thoughts on “Matsi wave