Püünsi nädalavahetus, Obs2010 9m2

Kogu nädalavahetuse peale kokku 7h sõitu Püünsis. Kalda peal tingimused kitsad, veidi muru liinide lahti jooksmiseks ja lohe lendu laskmiseks pidi vette minema. Samas kõik kes maha tulid, keerasid liinid kohe kokku ja tegid ruumi uutele startijatele (selline süsteem võiks iga ranna standardiks olla). Vastupidiselt kaldale oli merel ruumi nii kui hirmus! Mõned kivid kuskil vees olid (suuremad märgistatud), aga Ojakoga võrreldes oli koht põhimõtteliselt kivi-vaba ning lohetamiseks väga broo! Vesi pikalt madal (veidi üle puusa), vasakut kätt jäi merre väike kõrgendik, mis lõuna tuulte korral peaks igasuguse lainetuse kinni võtma. Kuid terve nädalavahetuse puhus läänest (otse sisse) ja väike chop oli peale. Aga õige tuule suuna ja veeseisu korral peaks mega fläti ja unhooksi harjutamise spot olema!!!
Kui laupäeval veel kuidagi sai konksust lahti võtta ja mõned vigurid visata, siis pühapäeval oli puhas bigairi päev. Mõned õige ajastuse ja korraliku välja kantimisega viskas ikka jube kõrgele. Kui kunagi peaks langevarjuga hüppama minema, siis kujutan ette, et see on midagi sarnast :D Veidi harjumatu oli näha korraga peal kolmeküment purjelaudurit. Pärnu kandis purjelaudur nö. punase raamatu liik, aga Püünsis oli neid 30 tükki korraga peal!?! Uskumatu show minu jaoks. Üritasid nad blind’i hüppamise sarnast teha ja lasid glissis jibe, päris tore nii lähedalt jälgida ja nooruseaegu meenutada. Eks isegi mõned aastad tagasi tige purjelaua kärbes olnud. Kahel väheke lihtsamal mehel oli kamba peale üks komplekt purjelauda muretsetud. Oligi siis nii, et üks sõitis täpiks ära ja teine niikaua kannatlikult ootas vees.
Igatahes, kui juba Tallinnas olla, siis ei näe põhjust miks peaks läänekaga Pärnusse tormama, kus meri rahvast pungil täis (nagu kitepartyl):
105_IMG_3174

5 thoughts on “Püünsi nädalavahetus, Obs2010 9m2