EMV Lohesurfis Race & Freestyle Saaremaa 4h

Nädalavahetus algas Reede hilisõhtul, kui Saaremaale saabusime. Rannoperega võtsime ühise ööbimiskoha Jassi puhkemajas, kus kenasti kaks ööd sai laktaati välja lasta. Laupäeval tuuleootuses sai mindud Läätsa läänepoolsesse randa Sõrve poolsaarel, kus siis tuult oli niipalju, et mina sain sõita 15m2 lohega 500 meetrit ja Ranno 16m2 lohega koguni 2km. Eepiline sõidupäev! Laupäeval rohkem ei toimunud midagi. Priidu ja Anett ühinesid Jassi puhkemajja ja laktaat kõva treeningpäevast oli tarvis välja lasta, pudel rummi ja asi lahendatud.

Võistluspäev. Kella 11.15 ajal toimuma pidanud twintip race start lükati poole tunni võrra edasi nõrga tuule tõttu. Kell 12 paiku start siiski toimus ja kokku tehti kolm sõitu. Rada oli puhas ülestuult krüssamine ja kahjuks freestyle lohel seal eelist ei ole. Poi mida võtta tuli oli rannast otse ülestuult, mida silmaga näha ei olnud, selle kättesaamisega kulus jupp aega. Kõik sõidud loomulikult eesotsas race-lohedega võistlejad. Domineerisid Kesa, Raavo ja Ranno RRD Addiction lohedega ja Ozone Edge lohedega Martti ja Martin. Muidugi Martti uimed twintip laual olid kordades pikemad kui minu laual, polnud sellist twintipi sheipi näinudgi, laua otsad lisaks laiemad kui sisemine osa. Sellega oli krüssunurk väga sarnane race laudadega võistelnuil. Kokkuvõttes oma positsiooni ei teagi, aga kuna poodiumile ei saanud, ei ole ka suurt vahet. Hiljem freestyle võistlus ja Priidu esimesele kohale! Naistest Triina! Õnnitlused! Pühapäeva õhtu ööbisime Orissaares. 

Esmaspäev. Kell 10.00 olime Muhu-Saare väina flätil. Niipalju siis kokkuvõtteks, et minul sama tulemus 54km/h ja 10sek keskmine 52km/h. Ranno sai maksimum kiiruseks 70,09km/h ja 10sek keskmiseks 64km/h (Hetkel teadaolevalt Eesti rekord lohe kiiruses 2011) Nädalavahetusega niipalju kokkuvõtteks, et aina rohkem hakkab RRD Addiction mulle meeldima ja juba ootan kui saan selle lohe otsas rippuda. Race, speed ja hangtime on lahe.

Comments are closed.