Surfisto profesional ;)

Pole jõudnud vahepeal kirjutada, kuna kodus meil enam netti pole. Kui hästi läheb, siis saame jaanuari alguses tagasi ;) Viimased 2,5 nädalat on puhunud siin Cabaretel ülihästi ja tuult on praktiliselt igapäev. Enne seda oli 1,5 kuud s..ta suusailma ja puhus väga vähe.
Suutsin kohe reisi alguses õnnetuse läbi elada ja praktiliselt kaks kuud oli minu käsi kipsis ja vette minek oli keelatud :( . Praegu on käe olukord selline, et surfata saan, kuid freestyle unhook trikid võin ära unustada. Kui kaua veel läheb on väga raske öelda, et vaja palju jõu-ja venitusharjutusi teha ja eks aeg juba näitab. Heast küljest vaadatuna tahtsin ma kangesti siin wave harjutama hakata tõsisemalt ja see on mul õnnestunud 100 %. Soetasime Kruustük Markoga endalel strapless waveka 6.0. Laud ise super hea, et uimed võiks paremad olla. Nimelt on 2 finsi plastikust ja väga pehmed. Suurel kiirusel pole laud stabiilne ja korralik vilin tuleb kuuldavale laua alt ;) Laud ise väga kiire ja kuna uimed on pikad, siis saab suurtes lainetes agressiivseid manöövreid sooritada. Viimased 2 nädalat olen ainult sõitnud lainetes ja keskmiselt 3-4 tundi päevas. Areng on olnud hüppeline, mis annab innustust aina juurde. Kahju on muidugi sellest, et pean lainetes hullama c lohedega, mis pole kõige õigemad. 9 m2 Obs Pro on hea ja kiire, kuid 12 ja 15 m2 jäävad natuke aeglaseks. Agaaaa ma saan hakkama ja harjutan edasi ;) Üleeile sain esimesed korralikud tack´id tehtud vasakul halsil ja jibe on juba kukepea ;)

Waves minu jaoks kõige jubedam tunne on jääda suure laine alla. Nädal tagasi oli torm siin ja lained ulatusid 3-5 m kõrgusele. Karistati kohe ära ja tundsin hirmu üle pikaaja ;)
Eile oli  Kite Beachil niipalju sõitjaid, et pidi lausa kohta otsima merel, kus harjutada saaks. Jaanuari algusest tuleb Eestist rahvast juurde ja elu läheb  vähe lõbusamaks ;)
  Plaan varsti üks kitefilm ka valmis meisterdada, kuigi väga ei viitsi, kuna surfata ikka mõnusam. Paar huvitavat trippi ka veel plaanis, et püüan ikka kribada ;)

Kellel veel mõtted liiguvad siia tuleku suhtes, siis tasub www.aurinkomatkat.fi pakkumisi jälgida. 2 nädalase reisi saab praegu kätte 1000 euriga koos majutusega.

Seniks ikka tuult ja päikest Eestimaale!

2 thoughts on “Surfisto profesional ;)

  1. pikem fin annab võimaldab ikka paremat up-wind sõitu ja kiirust ja pigem takistab “agressiivsemat” manööverdust lainetes:) paremat grippi manööverdamisel aitab mitme uime kasutamine (multifin setup) ehk teha agressiivsemaid manöövreid lainetes. kui saad omale lisa finne, siis saad proovida mis toimib paremini erinevates tingimustes. windsurfi laual saab ka finne liigutada ette ja tahapoole, vastavalt kuidas on tingimused ja kas rohkem grippi või loose manöövreid. usun, et sama kehtib ka kite puhul.
    aga tervitusi sulle mitte enam nii külmalt maalt, sest vennad surfavad siiamaani siin. ning üks torm teise järel siin.

  2. Head uut sullegi Sookas! Hmmm sul võib isegi õigus olla, kuna minu jaoks wave on suhteliselt uus mõiste. Ma pole siin proovinud teisi wavekaid, et võrdlus puudub. Jube tüütus on seda sexwax määrimine. Peaks kummi peale kleepima, kuid ei viitsi ausõna ja pole odavat leidnud ka ;) Samas maksab sexwax siin 100 peesot, et pole eriti kallis lõbu. Kui kellelgi huvi saada odavamat seda määret, siis andke märku…………………..haaran mõned kaasa. Leidsin endale uue trenni koha, kus reaf puudub ja lained peaaegu alati suhteliselt suured. Mis peamine, et saan seal rahulikult laineid võtta, kuna teisi sõitjaid pole :)
    Ok praegu, et tuul puhub ja tuleb minna harjutama
    Tuult ja päikest ikka Eestimaale!